Mindenszentek

Ma megint voltunk Pórszombaton. Az erdő most sokkal szebb, a nagyobb tömegű, összefüggő erdőségek is elkezdtek sárgulni, vörösödni, habár szerintem még 2-3 nap, amíg a zalai erdők elérik a tetőpontjukat.

Nah, de ma van mindenszentek napja, azaz a városi temetők közelében nem lehet parkolóhelyet találni, minden sír tele van virágokkal és természetesen mécsesekkel, gyertyákkal, és mint olyanok ezek bizony fényt bocsátanak ki, az meg igen nagy kedvence egy fotósnak.

mécses03_kicsi

Nos eddig nem nagyon mentem ki temetőbe fényképezni, mert mégis csak temető, meg mindenszentek, és hát… szóval értitek. De most, hogy egy barátommal az oldalamon, kissé megerősítve éreztem ezt a késztetést, hát hagytam ezen természetes ösztönnek. Már sötét volt, kevesebben is voltak, de még 2 másik fotóssal így is összefutottunk. Nohát, nem csak nekünk jutott eszünkbe.

mécses_kicsi mécses02_kicsi

Csak a fix 50-essel próbálkoztam, állványról. A távoli képeket olyan 20 másodperc körül, és f10-en hogy viszonylag éles legyen minden, a közelebbi képeknél inkább f1,8 környékén és a mélységélességgel játszva. Így szép bokeh-k is lettek! Itt a záridő változó volt már, rövidebb záridőt kellett használni, mint szerettem volna, mert a fehér (átlátszó) mécsesek fénye elmosódott, a piros és sárgáké viszont jópár fényértékkel lassabb záridőn is nagyon jól mutattak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: