Dreams

Nahát itt az új feladvány. (: Sajnos az egyik 5letemet nem sikerült megvalósítanom, de ezt majd később.

Szóval álom. Elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, és végülis az is. Mert ugye az álomba bármi belefér, bármit lehet álmodni és bármiről lehet álmodozni.  Nekem mégis sok gondom volt vele, hogy azt adjam vele vissza amit szeretnék. Nem is vagyok teljesen elégedett, mégha a macskás kép nagyon is tetszik.

Aztán az álmot sokféleképpen lehet értelmezni. Egyrészt van az az álom amit éjszaka alvás közben élünk át, és ami a nappal érkezésével sokszor azonnal szerte foszlik. Ugyanakkor van nappalra is álmunk, amire vágyunk, amiről álmodozunk. Ez viszont az előzővel ellentétben sokkal kevésbé ereszt el minket és nem is olyan szürreális (vagy mégis?).

A hétvégére meg volt beszélve az Adrival, hogy a Pulcsiról csinálok új képeket, így szerettem volna az eheti feladvánnyal ezt összekapcsolni.

A kép lényege egy kutya álma, aki a lakásban él, és vágyik rá hogy a természetben szabadon a fajtársaival lehessen. (Azt azért hozzátenném, hogy a Pulcsit nem kell félteni… neki igencsak jó sorsa van, minden kívánságát lesi “anyukája”!) Pulcsi, lánykori nevén Pokolka, persze egy fél pillanatig nem maradt nyugton, a csodával határos az hogy a szőnyegen egy kósza pillanatban egy ilyen képet sikerült róla készíteni.

dream01

Azt elmentünk felkeresni kis barátnőjét, hogy a kép(ek) második fele is elkészüljön. Ott volt nagy játék, meg csörte, és persze már kicsit kevés fény a 200-as obihoz, így viszonylag minimális élesség. ): (:

Pulcsiról azt kell még tudni, hogy szegényke tavaly ivartalanítva lett, így a következő, kissé obszcén képek, sajnos örökké csak álmok maradnak a számára. Persze azért próbálkozik a kis fickó! (:

dream02_01 dream02_02

A következő kép… pont ilyet akartam, teljesen jó kép lett, elégedett is vagyok vele. 🙂 Nehezebb volt ráhúzni az álom témát, de igazából mindent meg lehet magyarázni, de ahelyett, hogy ezt most elkezdeném, meghagyom a befogadóknak azt a szabadságot, hogy megdolgoztassák a fantáziájukat és magukévá tegyék a témát és a képet. Csak mint Füst Milán 5percesei… 🙂

 dream

Jah igen, volt még egy ötletem, de ez sajnos megfelelő környezet hiányában nem valósult meg. Azért leírom, mert egy hasonló képet már régóta tervezek, szal előbb utóbb meg is fogom csinálni.

A kép címe ebben az esetben Edevis (Mirror of Erised) lett volna. Ihletője a bölcsek kövéből egy részlet:

„Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.”

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

Ennek megfelelően ezt is csak több képből lehetett volna összerakni. A lényege, hogy valaki nézi magát a tükörben, de a tükörképe mellett van még valaki vagy valami ami megtestesíti az álmait. Nah majd eccer… (:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: